Bästa 3 luftrenare som garanterat tar bort damm, bakterier och pollen

Vi har testat de mest sålda luftrenarna 2022

Dålig luft och inomhusklimat kan leda till en rad åkommor som allergier, förkylningar, migrän och trötthet. Med en luftrenare kan du ta bort skadliga dammpartiklar och rena luften från bakterier och mögel.

Eftersom de bästa varianterna effektivt förbättrar inomhusklimatet, väljer fler och fler att köpa en luftrenare. I takt med den höga efterfrågan har också antalet modeller ökat. Därför kan det vara svårt att veta vilken luftrenare man ska välja.

För att bäst svara på detta har vi valt att testa marknadens 3 bästsäljare 2022. Efter dagar av testning och grundliga recensioner stod vi äntligen kvar med en fantastisk testvinnare.

Läs vidare och se de 3 bästa luftrenarna 2022, och varför Movo luftrenare är vår klara favorit.

Advertise Disclaimer
PRODUKT​
VÅRT BETYG
FÖRDELAR
#1 BÄST
MOVO A1
9.9
5/5
"Utmärkt"
Movo A1
899,- SEK 1.214 SEK

REA: 40% RABATT
2 487 BESÖKARE HAR KÖPT DENNA DE SENASTE 24 TIMMARNA

#2
6.7
3.5/5
"Bra"
Evapolar EvaLight
PRIS: 1.599,- SEK
#3
5.9
3/5
"Medel"
Woods SW59FX
PRIS: 9.959,- SEK

BÄST I TEST

#1 BÄST
MOVO A1
9.9
5/5
"Utmerket"
Movo A1
899,- SEK 1.214 SEK

REA: 40% RABATT
2 487 BESÖKARE HAR KÖPT DENNA DE SENASTE 24 TIMMARNA

MAXIMAL PRESTANDA

Vi ger denna produkt betyget 5/5 eftersom den erbjuder den bästa prestandan, även vid minimal ansträngning.

100% NÖJDHETSGARANTI

"Movo A1" erbjuder 30 dagars nöjdhetsgaranti. Levereras med fri frakt och enkel retur.

SNABB OCH ENKEL INSTALLATION

Mycket enkel installation. Endast att öppna förpackningen och börja använda

Vi har testat de mest sålda luftrenarna 2022. Detta är varför Movo A1 är bäst i test.

Uppriktigt sagt är detta test inte bara gjort för att ge dig en uppfattning om vilken luftrenare som är bäst. Vårt kontor är litet och trångt och vi kämpar ofta med dålig luft. Så vi har också ett eget intresse av att testa de olika varianterna.

Vi var därför mycket nöjda när vi fick Movo luftrenare bara 3 dagar efter beställningen – en leveranstid vi upplevde som exceptionellt snabb, särskilt i jämförelse med andra märken.

För dem som inte har hört talas om Movo tidigare är det en luftrenare utvecklad av ett norskt, ganska nyligen etablerat, företag. På företagets hemsida står det att de sätter kundnöjdheten högre än något annat och att de alltid är tillgängliga för frågor, kritik eller beröm.

Att företaget bakom Movo har ett högt fokus på kundnöjdhet ifrågasätts inte då vi fick vår order på mycket kort tid och alla förstagångsköpare erbjuds 30 dagars öppet köp.

Movo luftrenare – Testresultat

Det måste också sägas att Movo var den luftrenare vi hade störst förväntningar på i förhand. Detta på grund av alla fantastiska kundrecensioner. Befintliga kunder skryter om sin luftrenare och den får skyhöga betyg i de flesta recensioner.

Vi var därför otroligt glada när vi påbörjade testningen. Kan luftrenaren verkligen förbättra det eländiga klimatet på vårt kontor? Här är våra testresultat:

Toppmodern teknik som tar bort lukt, dammpartiklar och andra skadliga ämnen

Det påstås att Movo enkelt lyckas ta bort mögel, bakterier, lukter, partiklar så små som 0,3 mikrometer och andra skadliga ämnen som pollen, eftersom den är utrustad med ett aktivt kolfilter och joniseringsteknik.

Vi placerade enheten i mitten av rummet och lät den verka i ett par dagar – och gissa om vi märkte förbättring.

Att sitta med en känsla av konstant förkylning är något vi ofta upplever i vår gamla och inte så allergivänliga kontorsbyggnad. Med Movo luftrenare tog det inte lång tid innan det blev slut på nysningar och rinnande näsor.

Efter ett par timmar var rummet så renat att vi nästan kände att vi satt ute i den friska luften. En annan sak vi var nyfikna på var hur den hanterade matlukt.

Dålig cirkulation orsakade tidigare att matlagning med mikrovågsugnen lämnade en matlukt som hängde kvar resten av dagen, men efter att ha använt Movo var matoset borta efter ett par minuter.

Fantastisk användarvänlighet

Movo uppfyllde alltså vid den viktigaste punkten – nämligen rening av luften. Därför var vi redan mycket nöjda. Trots det ville vi undersöka om det fanns andra områden där luftrenaren utmärkte sig.

Det vi sedan kollade var användarvänligheten. Även här blev vi imponerade. För det första var den otroligt lätt att starta. Den behöver bara en snabbladdning med den medföljande USB-kabeln, och sedan är det bara att trycka på startknappen.

För det andra har den en liten, bärbar storlek, vilket gör att den kan användas var som helst. Luftrenaren kan enkelt tas med vart du än går, eftersom den enkelt ryms i en väska eller påse.

Det är också värt att notera att den är utrustad med ett litet, blått ljus, vilket kan ge en exotisk atmosfär.  

Bra räckvidd

Räckvidd var en annan viktig punkt i vårt test. Hur många enheter behövs för att rena ett helt kontorsutrymme?

Movo A1 har som sagt en liten storlek, så vi blev därför förvånade över hur stor räckvidd den faktiskt har.

Den utmärkta räckvidden kommer av att den är utrustad med ett avancerat 360 graders luftintagssystem, som neutraliserar dålig luft i alla riktningar. Nu kommer visserligen inte en enhet ensam att kunna rena luften i de allra största lokalerna, men i normala lokaler på upp till 50 kvadratmeter kan den hantera utan problem.  

Tyst

Med andra luftrenare upplevde vi ofta ett otroligt oväsen när vi renade luften. Ibland var det så illa att vi inte kunde arbeta och var tvungna att stänga av renaren.

Movo A1 är helt tyst, vilket givetvis är en stor fördel, och kommer därför inte att störa arbetsron.

Eftersom den nästan inte ger ifrån sig några ljud kan den även stå på nattduksbordet och rena luften även när du sover.

Hvorfor kjøpe Movo A1 Luftrenser?

Förutom att imponera på de områden som nämns ovan, gillade vi även av följande med Movo luftrenare:

Minimalistisk design

Movo har en vacker och stilren design, som passar in i alla rum. Den smälter enkelt in med resten av din interiör och är inte heller hög. Tack vare det snygga ljuset ger den till och med en extraordinär atmosfär.

Populär kundfavorit

Denna fantastiska luftrenare är mycket populär bland kunderna. Den är inte bara en av marknadens bästa bästsäljare, den får även skyhöga betyg i ett antal recensioner och omdömen.

Den har flera femstjärniga betyg och rekommenderas av otaliga kunder. Vissa går till och med så långt som att hävda att det har förändrat deras liv, eftersom det tar bort partiklar som är skadliga för särskilt allergiker. 

Mycket för pengarna

Vill du ha en toppmodern luftrenare till ett förmånligt pris rekommenderar vi Movo. Här får du helt enkelt mest för pengarna.

Den är inte för dyr, samtidigt som den är bland de modeller som är bäst på att rena luft. Dessutom är den väldigt praktisk i den meningen att den är liten i storleken och har bra räckvidd. Den passar med andra ord bra in i alla typer av rum, oavsett om den ska användas på ett kontor eller i ett vardagsrum.

Något som också måste noteras är den snabba leveranstiden. Vi fick varan levererad endast 3 dagar efter beställning, vilket är otroligt snabbt. Det var heller inga problem att beställa den och när paketet kom så kom det helt oskadat.

Karen

5/5

Efter att jag köpte denna för en månad sedan är luftkvaliteten i huset betydligt bättre. Den är lätt att flytta runt och enkel att använda. Priset är också bra, så jag känner att jag fått mycket för pengarna. Rekommenderar Movo A1 till alla er som funderar på en luftrenare.

Geir

5/5

Jag köpte detta för ett par veckor sedan och det har varit en unikt positiv upplevelse. I vår nya fina källare där jag har ett hemmakontor där luften är lite problematisk. Det är inte så bra att sitta där i många timmar. Sedan jag köpte den här luftrenaren har detta problem nästan helt försvunnit. Äntligen kan jag andas som vanligt, även när jag är i “källarkontoret”.

Mario

5/5

Är mycket nöjd. Den tar bort damm mm men saknar funktioner som fjärrkontroll via wifi. Utöver det har jag inget att klaga på.

Var kan jag köpa Movo Luftrenare?

Om du vill köpa Movo A1 luftrenare kan du enkelt göra det via deras officiella webbplats. Processen är mycket kortfattad. Allt du behöver göra är att:

  1. Besök den officiella webbplatsen
  2. Välj antal enheter
  3. Ange fraktinformation och betalningssätt
  4. Njut av en ren och bakteriefri luft!

VIKTIG INFORMATION!

Idag den September 30 kan du fortfarande köpa Movo A1 med 50% RABATT!

Möt vår expert

Daniel Larsen

Daniel är en av de testare som varit med oss allra längst och han har varit med och utvecklat våra testmetoder. Med en bakgrund inom kvalitetskontroll hos en av de största elektroniktillverkarna, samt en kandidatexamen i nationalekonomi, har Daniel mycket kunskap om marknaden och vad man ska titta efter när det kommer till teknik. När Daniel inte jobbar med recensioner och tester, eller hjälper till med research, åker han gärna på fjällvandring med hunden Bamse.