De 3 bästa pulsmätarna 2022

Vi har testat och utvärderat de mest sålda pulsmätarna 2022

Vill du ha en bättre överblick av din aktivitetsnivå? Då kanske en pulsklocka är precis vad du behöver. Dagens träningsklockor mäter både steg, puls, förbrända kalorier och distans på t.ex löpturerna som du tar.

För många människor kan en bra pulsklocka leda till positiva livsstilsförändringar. Det ger inte bara bättre kontroll över din egen träningsnivå, den kan även fungera som motivation och hjälpa till att göra den fruktade tröskelmilen lite kortare.

I takt med att populariteten för dessa aktivitetsmätare har ökat, har också utbudet vuxit rejält. Det kan därför kännas som en utmaning i sig att hitta rätt modell. Av den anldningen valde vi att testa de mest sålda modellerna på marknaden – för att hitta den bästa av de bästa.

Vi hade strikta kriterier och höga krav på modellerna vi testade, det var därför något överraskande när inget av de mer kända varumärkena placerade sig i toppen, utan ett nystartat norskt företag. Senare i artikeln hittar du en snabb sammanfattning av de bästa modellerna, följt av en grundlig genomgång av vår favorit!

PRODUKT
Betyg
Främsta egenskaper
#1 BÄST
Seca M6
9.9
5/5
"Utmärkt"
Seca M6
997,- SEK 1.399 SEK

REA: 40% RABATT
2 487 BESÖKARE HAR KÖPT DENNA DE SENASTE 24 TIMMARNA

#2
6.7
3.5/5
"Bra"
Garmin Fenix 6 Pro
PRIS: 7.159,- SEK
#3
5.9
3/5
"Genomsnittlig"
Garmin Forerunner 245
PRIS: 2.250,- SEK

BÄST I TEST PULSMÄTARE

#1 BEST
Seca M6
9.9
5/5
"Utmärkt"
SECA m6
997,- SEK 1.399 SEK

REA: 40% RABATT
2 487 BESÖKARE HAR KÖPT DENNA DE SENASTE 24 TIMMARNA

MAXIMAL PRESTANDA

Vi ger denna produkt betyget 5/5 eftersom den erbjuder den bästa prestandan, även vid minimal ansträngning.

100% NÖJDHETSGARANTI

"Seca M6" erbjuder en 30-dagars nöjdhetsgaranti. Levereras med fri frakt och enkel retur.

SNABB OCH ENKEL INSTALLATION

Mycket enkel installation. Endast att öppna förpackningen och börja använda.

Vi testade och utvärderade marknadens mest sålda pulsmätare 2022. Här ser du varför Seca M6 blev Bäst i test

Med över 4000 topprecensioner från verifierade användare och mycket bra recensioner från experter var det med stor spänning vi mottog vår Seca M6 bara några dagar efter beställningen. Kunde pulsmätaren verkligen leva upp till de höga förväntningarna?

Företaget bakom den populära aktivitetsmätaren är ett nystartat norskt företag som vuxit enormt den senaste tiden. De är inte bara populära här i Sverige, utan även runt om i Europa. Anledningen till den växande populariteten är säkert flera, men det beror antagligen delvis på deras snabba leveranstider, utmärkta kundservice och vad som till synes är riktigt bra produkter.

Pulsmätaren kom i ett vackert och väl förpackat paket som vägde ca 50 gram, med inskriptionen “A partner to monitor Your Health”. Förväntningarna blev knappast mindre. I paketet hittade vi både en pulsklocka och en laddare, med en utförlig bruksanvisning som ingående förklarade hur pulsmätaren fungerar.

Nu när vi hade fått paketet kunde vi äntligen börja testa produkten.

Testresultat:

Vi följde instruktionerna i manualen och började ladda klockan. Seca M6 säger sig ha en kort laddningstid och en batteritid på hela 10 dagar!

Lång batteritid och snabb laddning

Rent generellt verkar det vara batteritiden på de flesta pulsmätare som irriterar befintliga kunder mest. Vi var därför väldigt spända på hur länge denna klocka skulle klara sig utan att behöva laddas – och snacka om att den levde upp till våra förväntningar!

Till och med efter en hel vecka av intensiv testning hade klockan batteri kvar. Den hade då använts kontinuerligt under en hel veckas tid. Därmed fick klockan självklart betyget 5/5 i batteritid. Även laddningen gick snabbt.

Effektiv mätning av hjärtfrekvens, kalorier samt steg

En pulsklocka ska förstås kunna mäta puls – och ja – denna Seca M6 klarade detta med bravur. På displayen kunde vi när som helst se vad vår nuvarande puls var. Klockan lyckades också automatiskt registrera antalet steg och förbrända kalorier. Så även här presterade Seca som påståtts.  

Exakt registrering av sömn och dess kvalitet

En annan punkt vi var exalterade över var om den kunde registrera sömnen, och inte minst sömnkvaliteten. Även här levererade Seca som utlovat. Antalet sömntimmar registrerades och vi fick även en detaljerad sömnrapport, dvs. en slags analys av vilka “stadier” av sömn vi hade genomgått under natten.

Användarvänlighet och hållbarhet

Vi fick också snabbt reda på att Seca var en extremt funktionell pulsmätare med en rad olika träningsprogram. Vi var därför nyfikna på hur lätt eller svårt det var att använda dessa funktioner.

Vi kom snabbt fram till att det inte var särskilt svårt alls att navigera sig runt i Seca, tack vare den tydliga pekskärmen.

Vi upplevde dessutom klockan som väldigt slitstark. Den var liten men robust och ska tåla vatten. Tyvärr fick vi inte testa klockan under vatten, annat än i duschen och när vi tvättade händerna – och då fungerade klockan utmärkt efteråt.

Den perfekta "träningspartnern"

Seca M6 blev helt enkelt en sällsynt bra träningspartner. Aldrig tidigare har undertecknad varit så sugen på att röra på kroppen, som när Seca fästes runt handleden. Inte minst för att klockan säger till när det är dags att röra på sig.

Genom att man alltid har möjlighet att se sina förbrända kalorier och antal steg, blev det nästan som att man tävlade mot sig själv för att försöka få lite fler steg än dagen innan, och bränna lite fler kalorier.

En annan sak som till hög grad imponerade på mig, var de medföljande träningsprogrammen. För en mer exakt mätning kunde vi välja typ av aktivitet, och därmed få mer precisa resultat – vilket var ett stort plus!

I och med detta fick vi också lättare att anpassa träningsprogrammen till vår egen nivå. Därför tycker vi inte att det spelar någon roll vilken träningssnivå du befinner dig på, Seca M6 passar alla oavsett ålder.

Valuta för pengarna

Priset på dagens pulsklockor varierar från allt mellan några hundralappar till flera tusen kronor och ofta hänger även pris, kvalitet och funktionalitet nära ihop.

Jämfört med t.ex toppmodellerna från Garmin och FitBit är Seca M6 betydligt billigare, så vi misstänkte ursprungligen att detta skulle gå ut över både kvalitet eller funktionalitet – men nej.

Seca står inte i skuggan av de dyrare toppmodellerna och imponerade på alla områden. Nu har den förvisso inte de mer avancerade träningsprogrammen eller funktionerna som du hittar på de professionella träningsklockorna, men sett i relation till “valuta för pengarna” tror vi att det är få modeller som kombinerar pris, kvalitet och funktion på ett bättre sätt. 

Design och komfort

Seca M6 är designad med ergonomi och komfort i åtanke. Klockan är liten, lätt och smart designad, och armbandet satt också behagligt. Vi uppfattade inte enheten som en otymplig klump runt handleden, utan som ett smart och smidigt verktyg som satt precis som den skulle, även vid hög aktivitet.

Under testperioden spelade undertecknad fotboll, cyklade och sprang utan att egentligen tänka på att klockan var där.

Vi uppfattade också Seca M6 som skräddarsydd för vardagsbruk, och inte bara för träning, eftersom den har en enkel men snygg design. Du kan dessutom välja bland en mängd olika färger, vilket alltid är en rolig fördel.

Populär konsumentfavorit

Som vi nämnde i inledningen så får Seca skyhögt betyg i olika former av recensioner. Kunder delar sin entusiasm på den officiella hemsidan, och på recensionssajter som TrustPilot. Här är ett par exempel på feedback:

Steinar:

5/5

Jag bara älskar den här träningsklockan. Leveransen var snabb och klockan är av högsta kvalitet! efter en snabb laddning kunde jag använda klockan flera dagar i rad för att räkna steg och mäta förbrända kalorier.

Mette

5/5

Äntligen en aktivitetsmätare som passar bra runt handen. Jag är ganska liten och nätt och  har länge kämpat för att hitta en klocka som passar min handled då jag tidigare känt att träningsklockorna har varit för stora och klumpiga. Så tack ska ni ha, jag är jätteglad!

Torstein

5/5

Köpte Seca i present till min sambo och hon är sjukt nöjd! Leveranet var också snabbt och smidig. Den får 5/5 av mig!

Köp och leverans

Något som ofta kan vara frustrerande och irriterande när man beställer varor online är långsam leveranstid. Inte minst om varorna man får hem inte fungerar som de ska.

Vi upplevde, och det verkar Seca's kunder hålla med om, inga problem med beställningen. Redan efter tre dagar kom pulsmätaren med posten, utan varesig skador eller produktfel. Det var också enkelt att beställa via deras officiella hemsida.

En annan sak som är värd att notera är att de erbjuder gratis returer och 100% nöjdhetsgaranti. 
Du kan dessutom köpa Seca M6 till rabatterat pris under en begränsad period och rabatten dras av automatiskt när du betalar. 

Var kan jag Seca M6?

För att köpa Seca M6, följ bara stegen enligt instruktionerna nedan;

  1. Gå till den officiella hemsidan

  2. Välj en färg och lägg den i varukorgen

  3. Fyll i leveransadress och betalningsuppgifter

  4. Få bättre kontroll över din aktivitetsnivå!

VIKTIG INFORMATION!

Idag den September 30 kan du fortfarande köpa Seca M6 med 50% RABATT!