The 5 Best Insoles of 2022

Av Miya Tsudome ⋅ Review Editor

Fredag 16. desember 2022
Våre redaktører undersøker, tester og vurderer uavhengig av de beste produktene. Vi tjener kun penger hvis du kjøper et produkt gjennom lenkene våre, og vi aksepterer aldri gratis produkter fra produsenter. Lære mer
 

Etter å ha undersøkt over 50 par innleggssåler, rundet våre ekspertutstyrstestere opp 10 av de beste tilgjengelige i dag for å gi deg en omfattende titt på hva hvert par har å tilby. Disse små innsatsene til skoene dine kan utgjøre en stor forskjell, og for løpere, idrettsutøvere, folk med jobber som krever at de står på beina hele dagen, eller de som lider av vanlige skader som plantar fasciitt eller overpronasjon, er vi sikre på å hjelpe deg med å finne et par innleggssåler som passer dine unike behov og budsjett. Måten innleggssålene passer og føles på kan være en veldig subjektiv opplevelse avhengig av fotform, størrelse, behov og medisinske tilstander, så la denne anmeldelsen tjene som mer en veiledning for de beste egenskapene til hvert merke.

Uansett type fottøy kan vi alle dra nytte av den ekstra støtten fra en høykvalitets innersåle. Enten du snører på deg et par løpesko eller de beste løpeskoene , eller legger ut på en langdistansevandring i fjellstøvlene eller bare tar på deg tilnærmingssko for å gå til favorittfjellet ditt, har vi deg dekket med -Dybde anmeldelser av de beste skoene og støvlene på markedet.

 

 
 

 

 

 

 
1

Beste overall innleggssåler

 

Superfeet Grønn

 

 
 

Stil: Everyday Innersåler | Buestøtte: Høy

GRUNNER TIL Å KJØPE
Passer godt i flere sko
Enkel, støttende design
Dyp hælskål
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Lav pute
Dyrt

Du tror kanskje ikke at Superfeet Green innleggssålene vil imponere ved første øyekast. Du vil ikke finne den avanserte polstringen og utseendet til noen støtteinnleggssåler; Denne klassiske stilen vil imidlertid fungere med de fleste sko og gi overlegen daglig støtte. Hvis du bruker lange timer på føttene og jobber på en restaurant eller sykehus, trenger ekstra buestøtte for å holde plantar fasciitt i sjakk, eller rett og slett ønsker bedre støttende fotpleie enn de innebygde innleggssålene, er Superfeet Green vår anbefaling. Vi elsker at den smale formen passer godt inn i løpesko, fritidssko og fjellstøvler samtidig som den gir nok plass til en god passform, og siden de ikke er altfor polstret, er de nesten umerkelige. De er designet med en klassisk skumforfot og en sterk plastbue og hælstøtte som holder føttene våre godt støttet og behagelig.

Vårt hovedproblem med disse flotte innleggssålene er kostnadene. Siden de bare er gode for 500 miles eller rundt 12 måneder, uansett hvilken milepæl som krysses først, vil behovet for å erstatte dem øke kostnadene langs linjen. De kommer ikke med samme mengde pute som noen andre vi testet, men Superfeet Green er ikke skapt for bare å være komfortable; de er bygd for støtte, og de lykkes med dette arbeidet ganske bra. Denne modellen er designet spesielt for å hjelpe med høye buer, men de kommer også i andre stiler for ulike fotstøttebehov.

 

 

 
2

ht_rating”>

Best Bang for pengene

 

Spenco Polysorb Cross Trainer

 

 
 

Stil: Atletiske innleggssåler | Buestøtte: Middels

GRUNNER TIL Å KJØPE
Forfot og hælpute for støtdemping
Tynn med høy pute
Rimelig
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Skumkonstruksjon tilsvarer lavere holdbarhet
Veldig fleksibel, vanskelig å passe lett inn i skoene

Spenco Polysorb Cross Trainer innleggssålene er spesielt konstruert for atletiske brukere. Imidlertid er de også et flott alternativ for budsjettorienterte folk som søker ekstra komfort og som ønsker å redusere påvirkningen for føttene i daglige scenarier. Forfoten og hælen har begge ekstra innebygd polstring, slik at de kan ta på seg ekstra sjokk i det området av foten som er mest påvirket når du løper og driver med andre idretter.

Det lette polyuretanskummet som brukes i Spenco Polysorb Cross Trainer tilbyr bare moderat buestøtte, så hvis du har en tilstand som krever mer buestøtte, må du kanskje se andre steder. Innersålen har ingen stive komponenter, og den lette designen betyr at de er mer utsatt for å bli slitt over tid. De er ikke like holdbare som noen andre vi har testet, og deres spinkle natur betyr at de er litt vanskelige å få i skoen din. Imidlertid gjør deres supertynne profil og høye dempingsnivå dem flotte for de som ikke har ekstra plass til overs, men ønsker ekstra komfort. Vi synes du bør vurdere Spenco Cross Trainer -innleggssålene hvis du handler for komfort på et budsjett.

 

 

 
3

Flotte innleggssåler for plantar fasciitt

 

Dr. Scholls plantar fasciitt

 

 
 

Stil: Fleksible Plantar Fasciitis innleggssåler | Buestøtte: Alle buetyper

GRUNNER TIL Å KJØPE
Hælpute og forsterket bue for støtte til områdene som er rammet av plantar fasciitt
Høy pute for komfort
Anerkjent selskap
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Stor innersåle, ikke bra for tettsittende sko
Høyt volum

Dr. Scholl’s Plantar Fasciitis smertelindrende ortotika er utviklet for å spesifikt målrette mot områdene som er berørt av plantar fasciitt, som er en betennelse i plantar fascia – et fibrøst vev som forbinder hælbenet med tærne. Denne betennelsen forårsaker intense hælsmerter og er vanlig for løpere, idrettsutøvere eller de som bruker mye tid på føttene for arbeid eller andre aktiviteter. En svært polstret hælskål absorberer støt til det følsomme hælområdet, og halvstiv buestøtte bidrar til å stabilisere og forhindre ytterligere strekking i plantarfascien.

Selv om vi nøt den høye puten og komforten til disse Dr. Scholls innleggssåler, har de også større volum og tar opp mer plass i skoene våre. De er også mye bredere og større enn andre innleggssåler vi testet, noe som gjør dem bedre for støvler eller arbeidssko og ikke like mye for tettsittende fritids- eller sportssko. Noen som lider av plantar fasciitt vil kanskje ha ekstra støtte i alle skoene de bruker for å forhindre smerter, men disse er ikke enkle å bytte inn og ut av sko på grunn av deres størrelse, volum og mangel på stivhet.

 

 

 
4

Beste innleggssåler for tettsittendeSko

 

Superfeet Carbon

 

 
 

Stil: Lett, karbonfiber innleggssåler | Buestøtte: Lav

GRUNNER TIL Å KJØPE
Lett
Karbonfiberstabilisatorhette
Fasede skumkanter for å passe lett inn i trange sko
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Lav pute

Superfeet Carbon er et par med lavt volum med lav profil laget for ytelsesidrettssko og tettsittende fritidssko. Med tynt, lett, men likevel skum med høy tetthet og en hard stabilisatorhette i karbonfiber, er disse innleggssålene av høy kvalitet og bidrar til å gi føttene dine ekstra komfort og støtte. Med moderat buestøtte er disse utmerket for de med flate føtter og kan lett skli inn i enhver sko. Den perforerte forfoten er også en unik touch som forbedrer pusteevnen og gjør disse innleggssålene enda mer lette.

Hvis du er ute etter mye ekstra pute, er ikke Superfeet Carbon vårt beste valg for ren plysjkomfort. Men siden den strukturerte hælkoppen bidrar til å absorbere støt naturlig, er de faktisk veldig komfortable i det lange løp, og den lave bonusprofilen deres vil ikke ta opp mye plass i skoene dine, slik andre mer polstrede innleggssåler vil.

 

 

 
5

Beste innleggssåler for løpere

 

Currex RunPro

 

 
 

Stil: Løpeinnleggssåler | Buestøtte: Velg mellom lav, middels eller høy

GRUNNER TIL Å KJØPE
Bambus og kull for fukttransport og luktkontroll
Trippel støtte for fotball, fotbue og hæl
Høy kvalitet
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Dyrt

Currex RunPro er tysk-designede innleggssåler laget spesielt for løping. Løpere som ofte lider av fot- og kneskader som plantar fasciitt, skinnebensbetennelse, løperkne og andre problemer på grunn av deltakelse i den kraftige aktiviteten, trenger ekstra støtte for å lindre smertene. Currex innleggssålene har trippel støtte for de områdene som er mest påvirket av løping med stiv buestøtte, en pute for fotballen, samt en for hælen for støtdemping. Laget av materialer av høy kvalitet, har de også et mellomlag av bambus og kull for å hjelpe med fukttransport og luktkontroll.

Et flott produkt kommer med en pris, og Currex RunPro er blant de dyreste innleggssålene vi har testet. Disse kan være bedre egnet for seriøse løpere som logger mange mil og trenger pålitelig støtte av høy kvalitet, og søker tilpasning av et merke som lager forskjellige modeller for din spesifikke buetype. Hvis dette høres ut som deg, vil ikke Currex RunPro skuffe.

 

 
6

Best for Hard Arch Support

 

EasyFeet Plantar Fasciitis Arch Support-innleggssåler

 

 
 

Stil: Plantar Fasciitis Arch Support-innleggssåler | Buestøtte: Alle buetyper

GRUNNER TIL Å KJØPE
Hard buestøtte for de som lider av plantar fasciitt og andre fotrelaterte smerter
Laget for enhver alder, kjønn, fottøy eller aktivitet
Imponerende kvalitet for prisen
ss=”iconProText”>Flott kombinasjon av støtte og komfort
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Hard buestøtte er kanskje ikke det beste for alle

EasyFeet Plantar Fasciitis Arch Support-innleggssåler har en unik, hard buedesign laget av termoplastisk polyuretan. I motsetning til andre innleggssåler laget med vanlig polyuretan, som har en tendens til å miste formen over tid, er EasyFeet-buene solide og holdbare, og gir støtte og smertelindring direkte til hælen og plantar fascia. De inkluderer også et tynt, men veldig behagelig lag med memory foam-pute for komfort og et luktnøytraliserende topplag. Ved å gi direkte støtte til buen, er disse innleggssålene designet for å lindre smerter forbundet med plantar fasciitt og andre fotrelaterte problemer, samt holde føttene i riktig justering for redusert fottrykk og muskeltretthet for hard aktivitet eller lange dager på føttene dine.

Den harde baksiden gir merkbart trykk på buene dine og tar litt tid å venne seg til. Etter et par dager med kontinuerlig bruk fant testerne våre at den målrettede støtten var ganske komfortabel og støttende. Men dette kan være forskjellig avhengig av buetype og fotstørrelse, og den uttalte buestøtten kan være for mye for noen. Testerne våre ble imponert over kvaliteten på EasyFeet Arch Support- innleggssålene, og for prisen ser det ut til at de vil gi god komfort og støtte i det lange løp.

 

 
7

Et flott budsjettvalg for løpere

 

Dr. Scholls løpeinnleggssåler

 

 
 

Stil: Løpeinnleggssåler | Buestøtte: Alle buetyper

GRUNNER TIL Å KJØPE
Trippelsonebeskyttelse for fotball, fotbue og hæl
Hjelp til å lindre smerter fra vanlige løpeskader
Reduser sjokk med 40 %
Rimelig
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Ta opp plass i joggesko
Ekstra polstring for metatarsal passer kanskje ikke for alle

Dr. Scholl’s Running Insoles tilbyr utmerket støtdemping og buestøtte med sin trippelsone-design. I likhet med de fra Currex RunPro har disse løpeinnleggssålene polstring for fotballen og hælen samt hardplastforsterket buestøtte. De ekstra polstrede sonene hjelper til med å absorbere støtet forbundet med dunkende fortau eller stier, og Dr. Scholls hevder at disse innleggssålene reduserer støt med opptil 40 %. Dette reduserte støtet kombinert med den tynne plastbuen kan bidra til å lindre smerter forbundet med løperskader som plantar fasciitt, skinnebensbetennelse og løperkne.

Disse gled lett inn i løpeskoene til vår tester, som merket at skrittet føltes lettere og lettere på grunn av deres store støtdemping. Men testerne våre fant ut at disse innleggssålene tok opp verdifull eiendom i løpeskoene deres, noe som gjorde at de følte seg tettere enn de ville foretrukket. Det er også uttalt ekstra polstring rett under metatarsal, noe som kan være bra for noen som lider av metatarsalgi, men siden våre testere ikke gjør det, legger denne ekstra polstringen bare uønsket press på den delen av foten. Selv om de kan ofre litt plass i løpeskoene dine, gir disse innleggssålene god støtdemping og støtte til en lav pris.

 

 
8

Beste innleggssåler for pronasjonsproblemer

 

Powerstep Pinnacle

 

 
 

Stil: Halvstive ortotiske innleggssåler| Buestøtte: Alle buetyper

“> GRUNNER TIL Å KJØPE
Dyp hælskål
Full lengde, halvstivt støtteskall
Lav profil
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Høy buestøtte er kanskje ikke for alle
Lav pute

Powerstep Pinnacle er de beste innleggssålene vi har testet for å hjelpe til med å lindre fotsmerter på grunn av pronasjon. De vanligste pronasjonsproblemene er overpronasjon og underpronasjon, hvor den naturlige innoverrullingen av foten ved støt enten ruller for mye (overpronasjon) eller for lite (underpronasjon), og legger press på bestemte områder i stedet for å fordele kraften jevnt over foten. Dette kan føre til mange problemer langs linjen, inkludert vanlig plantar fasciitt. Powerstep Pinnacle innleggssålene hjelper til med å holde føttene fra å pronere over eller under med den dype hælskålen som hjelper til med naturlig justering, og et halvstivt skall med buestøtte som gir stabilitet. De er stive og glir lett inn i skoene dine, slik at du kan sette dem i flere par sko uten problemer, og er lavprofilerte nok til å ikke ta opp for mye plass.

Mens Powerstep markedsfører disse for alle buetyper, kan personer uten høye buer oppleve problemer med den uttalte buestøtten. I tillegg gir den tynne, lave puten lite i veien for myk komfort. Imidlertid kan deres stive støtte være en egenskap for de som trenger mer struktur på grunn av regelmessig over- eller underpronasjon, noe som fører til sunnere føtter over tid.

 

 
9

En god innleggssåle for daglig bruk

 

Walk-Hero komfort og støtte

 

 
 

Stil: Halvstive Plantar Fasciitis innleggssåler | Buestøtte: Alle buetyper

GRUNNER TIL Å KJØPE
Silikon mellomlag for komfort
Lett å skli inn i sko
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Lav pute
Bred hælskål

Walk-Hero Comfort and Support er lavprofilerte, stive innleggssåler som gir støtte for alle buetyper og er laget for å lindre symptomer på plantar fasciitt. Fast og uttalt buestøtte bidrar til å gi stabilitet til plantarfascien, og et tynt mellomlag av silikon gir en lett demping til hele innersålen. Deres stive støtteskall gjør dem enkle å sette inn i alle sko, enten det er fritids-, atletisk- eller arbeidsfottøy. På grunn av deres evne til å støtte alle buetyper og deres enkle å passe inn i flere forskjellige sko, er disse innleggssålene et utmerket valg for daglig bruk.

Selv om disse er annonsert for å hjelpe med plantar fasciitt, fant våre utstyrstestere at puten var ganske lav i hælen – området som opplever mest smerte på grunn av skaden. Selv om det er en liten giv i hælområdet som mest sannsynlig skyldes litt ekstra silikonpolstring, er det ingen støtdempende puter som på Dr. Scholls modeller som virkelig hjelper til med å dempe og støtte hælen. Hælkoppen er også bredere enn andre modeller vi testet, og vi kjente hælen vår gled rundt og traff kantene på innersålen i stedet for å føle oss støttet og sikret. Selv om dette kanskje ikke er vårt beste valg for lindring av plantar fasciitis på grunn av den lave puten, er de et godt valg for hverdagsbruk i flere fottøyalternativer og gir god støtte til plantar fascia.

 

 
10

Et godt valg for å lindre fotlukt

 

Dr. Scholls UltraCool

 

 
 

Stil: Pustende og luktkontrollerende innleggssåler | Buestøtte: Ingen

minus”>

 

GRUNNER TIL Å KJØPE
Honeycomb-design oppmuntrer luftstrøm
Aktivt kull og natron innebygd for å kontrollere lukt
Høy pute
GRUNNER TIL Å UNNGÅ
Laget av skum, utsatt for å slites raskt ned
Bred og stor, passer ikke lett inn i sko
Høyere volum tar opp mye plass i sko

Den litt gimmicky designen til Dr. Scholls UltraCool innleggssåler skyldes den tykke, bikakeformede skumbunnen som skal forbedre luftstrømmen, som ender opp med å ta opp mye plass i skoen din. De er designet for de som ønsker bedre ventilasjon og luktkontroll, med innebygget aktivt kull og natron og den antatte kjølevirkningen hullene i skummet gir.

Testerne våre gjorde det et poeng å få føttene gode og svette på løpeturer for å vurdere gyldigheten av produsentens påstander. Før vi rakk å svette, fikk vi et problem med Dr. Scholl’s UltraCool . De brede innleggssålene passet ikke, selv når de ble trimmet ned. Det fleksible myke skummet hjalp heller ikke. Vi la merke til en liten reduksjon i lukt. Dette ble imidlertid raskt overskygget av den tette passformen forårsaket av det høye skummet, og dermed gjorde det uten tvil mindre plass til ventilasjon. Mens skummet gir et høyt nivå av pute, mangler det samme kaliber av holdbar støtte som i konkurransen, noe som betyr at du må bytte dem ofte. Med det i tankene, hvis du leter etter noen innleggssåler med pute- og luktkontroll til en lav pris, kan disse være et levedyktig alternativ.

 

Hvorfor du bør stole på oss

 

For å finne ut hvilke innleggssåler vi burde teste, fordypet vi oss i markedet, og gjorde timevis med forskning på stiler, merker og funksjoner som tilbys. Når vi bestemte oss for et mangfoldig utvalg, kjøpte vi hvert par for side-ved-side-testing. Hvert par innleggssåler ble testet uavhengig i over 10 dager. Testteamet vårt eksperimenterte ved å sette hver innersåle i alle forskjellige typer fottøy, og gikk på fotturer, turer og løp på både fortau og sti for å vurdere følelsen av hvert par på en god måte. Denne anmeldelsen kommer til deg fra noen med middels fotbue og for tiden sunne, smertefrie føtter. Derfor kan din erfaring med hver innersåle variere avhengig av størrelsen og formen på foten din, posisjonen til fotbuen din, og om du lider av nåværende eller kroniske fotsykdommer eller ikke.

Hovedtesteren for denne anmeldelsen, Miya Tsudome , har vært avhengig av innleggssåler i over et tiår for å gi komfort og støtte. Fra de første dagene hun spilte fotball til de senere årene hun jobbet i restaurantbransjen og brukte 10+ timer på føttene, og nå til de lange dagene hennes på tur ut i baklandet, har Miya gått gjennom mange par innleggssåler i løpet av årene. De innebygde innleggssålene i de fleste sko klipper det vanligvis ikke, og å legge til ekstra støtte er nøkkelen for å holde smerter og muskeltretthet i sjakk, samt stoppe flere kroniske skader i knær, hofter, rygg og til og med hodet og hals fra å oppstå. Miya kommer med sin egen erfaring med fot- og knesmerter, samt hennes strenge eksperimentering med mange merker innleggssåler, for å gi deg denne ærlige anmeldelsen.

 
 
 

 

Analyse og testresultater

 

Innleggssåler kommer i alle former og størrelser, noen er rettet mot å gi mer komfort, mens andre er rettet mot å gi mer støtte eller lindring for fotrelaterte smerter. Selv om denne anmeldelsen kan tjene som en retningslinje for hvordan de beste innleggssålene er, hvis du lider av fotsmerter, bør den ikke være en erstatning for medisinsk råd fra en ekspert på fotpleie. Hvis du ikke er vant til buestøtte, anbefales det at du gir føttene tid til å tilpasse seg dine nye innleggssåler ved å bruke dem lenger og lenger hver dag før du bestemmer deg for at de ikke er noe for deg.

Noen innleggssåler kan bestilles i din størrelse, mens andre er av en “trim-to-fit”-variant. Mange av “trim-to-fit” vil ha retningslinjer for dimensjonering direkte på innersålen, slik at du kan klippe nøyaktig med saksen.Andre må du trimme selv, og vi foreslår at du tar ut den innebygde innersålen på skoen din og sporer den på de nye innleggssålene dine for presis størrelse. Du bør alltid huske å ta ut de innebygde innleggssålene på skoene dine før du bruker de nye innleggssålene.

Hvert par innleggssåler ble vurdert og analysert i henhold til fire forskjellige beregninger: passform, følelse, konstruksjon og pute. Les videre nedenfor for vår grundige gjennomgang av hvordan de 10 innleggssålene vi testet målte seg i hver kategori.

 

Passe

 

Vi testet passformen til hvert par innleggssåler ved først å vurdere hvor godt de passer inn i forskjellige sko og deretter ved å bedømme hvor mye plass de tar opp. Noen innleggssåler kom i vår størrelse, mens andre måtte vi trimme for å passe inn i skoene. Noen var tynne og beholdt passformen til skoene våre, mens andre var tykkere, noe som gjorde at skoene ble tettere, noe som kan være uønsket.

 

De fleste innleggssåler kommer i et størrelsesområde som du deretter kan trimme for å passe til riktig skostørrelse. Walk-Hero Comfort and Support og Powerstep Pinnacle er de eneste innleggssålene vi testet som du kan bestille spesifikt for din individuelle fotstørrelse med en halv størrelse opp margin. For de som ønsker å unngå bryet med å trimme innleggssålene, er dette de beste valgene. Men for de som ikke har noe imot å trimme innleggssålene for å passe skoene nøyaktig, kan alle de andre innleggssålene vi testet trimmes. Alle unntatt Superfeet Green og Superfeet Carbon har trimmingsretningslinjer for rask tilpasning. Med Superfeet-merket må du spore skoenes originale innersåle for å få en presis passform.

 

Superfeet-merket skinner i sin lave profil passform, men Superfeet Carbon er de letteste, tynneste innleggssålene vi testet. Powerstep Pinnacle kommer på et nært sekund for deres lavvolums innersåle, selv om begge ofrer litt pute for å være tynn og lett.

Dr. Scholl’s lager de tykkeste innleggssålene vi har testet, med Dr. Scholl’s UltraCool innleggssåler gir et høyt nivå av pute og komfort, men tar opp mest plass i skoene våre. EasyFeet Arch Support- innleggssålene med sin harde TPU-buestøtte tar også opp god plass i skoene våre, noe som gjør begge disse modellene mer egnet for arbeidssko eller annet fottøy med større volum.

 

Føle

 

Våre anmeldere vurderte “følelsen” til hvert par innleggssåler så objektivt som mulig, og la merke til de spesifikke egenskapene til hver innleggssåle som kan føles uansett buetype eller størrelse. Men hva den langsiktige “følelsen” av hver innleggssåle vil være, vil garantert være forskjellig for forskjellige brukere. Vi var delvise til innleggssåler som ga god støtte med en lett mengde pute for komfort og vurderte hvilke innleggssåler som presterte best i begge kategorier for denne delen av vår anmeldelse.

Selv om konstruksjonen til Superfeet Green er enkel, er den laget av skum med lukkede celler med høy tetthet, den dype hælkoppen og den solide stabilisatorhetten gir disse innleggssålene en flott kombinasjon av komfort og støtte. Disse innleggssålene er unike ved at de ser ut til å gi komfort gjennom støtte i stedet for å ha et høyt nivå av pute som kan slites ned over tid.

 

EasyFeet Arch Support innleggssålene er også overlegne når det gjelder komfort og støtte, med den harde buen som er gunstig for de som lider av flate føtter så vel som de med høye buer, og deres polstrede, minneskum-mellomlag gir et flott komfortnivå med hvert trinn. Currex RunPro er utmerkede løpeinnleggssåler som ser ut til å ha støtte uansett hvor du trenger det, samtidig som de forblir tynne nok til å ikke ta for mye plass i løpeskoene dine. De gir støtte og støtdemping til fotballen, buen og hælen, noe som gjør ideen om å logge lange mil mye lettere.

 

Mens vi elsket silikonlaget med pute i Dr. Scholl’s Running Insoles , føltes den uttalte polstringen under mellomfoten vår merkelig. Vi foretrakk Currex RunPro for deres støtdemping og mangel på utstikkende polstring for spesifikke deler av foten. Walk-Hero Comfort and Supports hælskål er for bred for vår anmelders hæler, noe som får foten til å gni mot kanten av innersålen, noe som forårsaker ubehag.

 

Konstruksjon

 

Innleggssålene vi testet hadde unike konstruksjoner som var spesifikke for det de hadde som mål å gi. Noen hadde mange funksjoner, med målrettede områder med polstring, bruk av flere forskjellige materialer og hevder å kurere alle fotsmerter, mens andre var enklere i design og funksjon.

Dr. Scholls er de mest spesifikke og funksjonsrike av alle innleggssålene vi testet. Du kan kjøpe en Dr. Scholl’s innersåle for en bredforskjellige fotproblemer og aktiviteter, og deres konstruksjon er spesifikk for det de hevder å gi sine brukere. Vi testet Dr. Scholl’s Plantar Fasciitis orthotics og Dr. Scholl’s Running Insoles , som hver hadde sine egne funksjoner. Dr. Scholl’s starter med et grunnleggende, fleksibelt baselag, og når det gjelder løpeinnleggssålene, gjør de dem smalere for løpesko og legger til lag med polstring eller hard støtte for komfort, riktig justering og støtdemping. Dr. Scholl’s er tilgjengelig, allment tilgjengelig og rimelig, noe som gjør dem til et godt valg, men kvaliteten deres er ikke akkurat opp til standardene til andre innleggssåler vi testet.

 

Kvaliteten på Superfeet-innleggssålene er ubestridelig, og de er et anerkjent merke som også lager innleggssåler for en lang rekke mennesker og behov. Superfeet Green og Superfeet Carbon er både elegante og enkle, laget av materialer av høy kvalitet, og gir velkommen støtte til mange forskjellige par av våre sko. Vi ble også imponert over konstruksjonen og kvaliteten til EasyFeet Arch Support- innleggssålene, med deres myke, men tynne minneskumlag som dekker deres støttende harde bue, og deres gjennomtenkte hælplugg for ekstra komfort og støtdemping.

 

Mens våre anmeldere elsket Spenco Cross Trainer -innleggssålene for prisen, føles de litt spinkle i konstruksjonen. De har et godt nivå av pute rett ut av esken, men mangler noen fastere støtte, vil de sannsynligvis slites ned raskt. Powerstep Pinnacle og Walk-Hero Comfort and Support innleggssålene var de enkleste designene vi testet, uten tilleggsfunksjoner i tillegg til hælskåler, buestøtte og en lett pute.

 

Pute

 

Mens noen kanskje ser etter støtte fra innleggssålene for å hjelpe med riktig fotjustering eller vanlige skader som plantar fasciitt, vil andre se etter innleggssåler som gir et høyere nivå av komfort i form av et godt polstret lag mellom føttene og hardt gulv eller lang løype.

Dr. Scholls UltraCool innleggssåler er unektelig de mest polstrede innleggssålene vi har testet. I tillegg til laget med kull og natron for luktkontroll, har de også et bunnlag av honeycombed-skum med høyt loft. Disse innleggssålene er myke og derfor høye i volum, og er bedre egnet for arbeidsstøvler eller tursko, og vil ikke passe lett inn i uformelt fottøy eller tettere løpesko, noe som gjør dem mindre allsidige totalt sett. For generell komfort er disse innleggssålene høyt på listen.

 

Spenco Cross Trainer -innleggssålene er på den annen side mye tynnere i profil mens de fortsatt har et imponerende nivå av demping med sin elastiske nylonstoffkonstruksjon. For de som ønsker komfort uten å ofre plass, er disse et godt valg. Dr. Scholl’s Plantar Fasciitis innleggssåler er komfortable og har lett støtte i buen og hælen for de som lider av vanlig plantar fasciitt, som kan være svært smertefullt. Puten i disse ortosene er designet for å lindre smerten forbundet med denne skaden og gi enkel støtte til plantar fascia.

Innleggssålene med lavest demping i vår anmeldelse inkluderer Powerstep Pinnacle , Superfeet Carbon og Superfeet Green . Powerstep Pinnacle gir god støtte til hælen og buen og hjelper med pronasjon, men gir ingen pute for ekstra komfort. Superfeet Carbon har en lett og lavvolumsdesign som kan passe inn i tettere sko, men demping blir ofret som et resultat. Superfeet Green er enkle, hverdagslige innleggssåler som hjelper til med å støtte foten og holde den naturlig på linje, men har ikke den rene komforten til minneskum eller silikon innebygd. Når du vurderer komfort, er det viktig å vurdere hvor mye plass du ønsker å ofre i skoen din for ekstra pute.

 

Konklusjon

Enten du er på beina i lange dager på jobb, logger kilometer på løping eller går tur på stier, lider av fotrelaterte smerter, eller rett og slett ønsker bedre støtte i skoene, er det en innleggssåle der ute for deg. Vi håper du finner et par fra vår mangfoldige samling av innleggssåler for ulike aktiviteter og behov, og ser frem til en fremtid med sunnere og gladere føtter.

 

Miya Tsudome