Best i test kaffekvern 2022 – Test av topp 3 på markedet

Vi har testet de beste kaffekvernene i 2022

I Norge er vi svært priviligert når det kommer til kaffe. Vi har tilgang til kaffebønner fra både store og små plantasjer rundt om i hele verden. Likevel er nordmenns standardkaffe som oftest ganske så kjedelig. Ferdigkvernede bønner rett i kaffetrakteren, drukket for energien istedenfor nytelse. Men det trenger ikke å være sånn.

Kaffe er veldig enkelt å komme i gang med. Man trenger bare en form for traktesystem, enten det for eksempel V60, Chemex eller den nyemoderne Aeropressen, og selvfølgelig en kaffekvern. Det kan være fristende å bruke kaffekvernen som er hos forhandleren slik som du bruker brødkuttemaskinen i butikken, men dette er absolutt ikke å anbefale. Smak og aroma fordufter raskt etter at bønnene har blitt kvernet. Du bør altså ha en kvern hjemme slik at du får optimal kaffe, hver gang.

Men langt fra alle kaffekverner er like gode, så derfor har vi tatt på oss å teste de mest populære for å finne den beste. I testen har vi lagt stor vekt på nøyaktighet, funksjonalitet, brukervennlighet og selvfølgelig pris. 

Les videre og se en rask oppsummering av topp 3 kaffekverner 2022, etterfulgt av en grundig gjennomgang av testvinneren.

Advertise Disclaimer
PRODUKTNAVN​
Score
Beste egenskaper
#1 BEST
Rodanny kaffekvern
9.9
5/5
"Utmerket"
Rodanny kaffekvern
599,- NOK 809 NOK

SALG: 40% RABATT
2,487 BESØKENDE HAR KJØPT DE SISTE 24 TIMENE

#2
6.7
3.5/5
"Flink"
Sage BCG 820
PRIS: 3.140,- NOK
#3
5.9
3/5
"Gjennomsnitt"
Baratza Encore
PRIS: 1.995,- NOK

BEST IN TEST Kaffekvern

#1 BEST
Rodanny kaffekvern
9.9
5/5
"Utmerket"
Rodanny kaffekvern
599,- NOK 809 NOK

SALG: 40% RABATT
2,487 BESØKENDE HAR KJØPT DE SISTE 24 TIMENE

MAKS REKKEVIDDE

Vi vurderer dette produktet til 5/5 da det gir den beste ytelsen, selv med minimal innsats.

100% FORNØYDHETSGARANTI

"Rodanny kaffekvern" tilbyr 30 dagers fornøydhetsgaranti. Kommer med gratis frakt og enkelt retur.

RASKT OG ENKELT OPPSETT

Veldig enkelt oppsett. Kommer med steg-for-steg-instruksjoner.

Etter å ha testet de mest populære kaffekvernene kom Rodanny kaffekvern klart best ut. Her er våre grunner til hvorfor.

Dette var kaffekvernen vi var klart mest spent på å få testet ut. Tilbakemeldingene fra de hundrevis av verifiserte kjøperne var overveldende positiv. Ikke bare gikk tilbakemeldingene på hvor godt kvernen fungerte, men mange reiseglade skryter også over hvor genial denne er å ha i sekken. Heldigvis trengte vi ikke vente lenge. Allerede 3 dager etter vi sendte bestillingen ankom pakken. Vi hadde kjøpt inn kaffebønner, det var på tide å starte testen.

Rodanny kaffekvern– Testresultat

Vi likte godt både designet og formfaktoren som møtte oss når vi fikk Rodanny ut av innpakningen. Kjøkkenskapene våre er allerede overfulle av kjøkkenmaskiner, så vi er fan av apparater som ikke tar unødvendig stor plass. Å komme i gang med denne kaffekvernen var en enkel sak. Vri opp låsemekanismen, det er symboler på selve kvernen som viser hvordan, og åpne den opp. Hell i kaffebønnene og trykk på knappen. Du kan se kvernen jobbe gjennom kaffebeholderen som gjør det litt ekstra gøy. 

Førsteinntrykket var bra, her er resten av testresultatet:

Konstistent og skyhøy nøyaktighet 

Kaffekvernens viktigste egenskap er at den gir et jevnt og nøyaktig resultat. Altså at den kvernede kaffen er av lik størrelse. For store biter vil gjøre at kaffen blir for svak, mens for små gjør den for sterk, og kan i verste tilfelle tette filteret slik at det ikke blir noe kaffe i det hele tatt. Nøyaktigheten til Rodanny kaffekvernen er det som gjør den til klar testvinner. Etter å ha kvernet studerte vi kaffen for å finne ujevnheter uten å finne noe merkbart. Mange andre kaffekverner bruker knivblader, eller dårlig optimaliserte burr blader. Rodannys keramiske burr blader konstruert for å gi samme resultat hver gang, og er klart mest nøyaktig og betraktelig bedre enn de andre kaffekvernene i denne prisklassen.

Justerbare burr blader

Som nevnt over kommer Rodanny kaffekvern med spesiallagde burr blader. Disse kan enkelt justeres med et hjul på bunnen av kvernen. Forskjellige typer kaffeutstyr krever forskjellig størrelse av kvernet kaffe. Den klassiske V60 metoden krever for eksempel grovere kvernet kaffe enn for eksempel Aeropressen. Espresso er den typen som krever klart finest kvernet kaffe. Med Rodanny kaffekvern er det enkelt å justere for å finne den perfekte størrelsen. Det krever som oftest et par forsøk, men vi klarte alltid å finne den optimale størrelsen etter litt prøving og feiling. 

Perfekt reisepartner

Gang på gang i våre tester deler vi vår glede over ting som kan bli ladet med USB. De absolutt aller fleste kaffekverner må enten ha strøm for å fungere, eller lades med sine egenproduserte kabler. Rodanny kaffekvern lades enkelt med USB-C. Helt rått rett og slett. Flere produsenter bør absolutt henge seg på bølgen. USB-C er ikke bare fremtiden, det er nåtiden. Kombinert med den lille formfaktoren gjør denne kombinasjonen Rodanny kaffekvern til en perfekt reisepartner. Etter å ha ladet opp i tre timer kan den brukes i en hel uke. Perfekt for både telttur og hotellferie. Og om den går tom for strøm kan den lades med en powerbank om du er langt fra stikkontakten. Denne kaffekvernen blir garantert med oss på neste tur!

Enkel å rengjøre

En annen ting vi alltid sørger for å teste er hvor lett produktet er å rengjøre. Når det kommer til kaffekverner er dette spesielt viktig. Du vil ikke ha gammel og morken kaffe sittende fast i kvernen. Det vil garantert ødelegge smaken. Kvernen åpnes enkelt opp og siden den er såpass liten kan den enkelt spyles i vasken. Sørg for å tørke den godt. Om den skal brukes rett etter vask kan du tørke selve kvernen med for eksempel en hårføner.

Hvorfor kjøpe Rodanny kaffekvern?

Mange ser på det å lage skikkelig kaffe som vanskelig og tidkrevende, det er det ikke. Med riktig utstyr, som Rodanny kaffekvern, går det både raskt og resultatet blir så mye bedre.

Kaffe bør være mer enn bare en oppkvikker

For mange av oss er kaffe bare en nødvendighet. Noe man drikker bare for å komme seg gjennom dagen. Men kaffe kan være så utrolig mye mer. Det er haugevis av forskjellige typer av både kaffebønner og bryggemetoder man kan teste ut som gir tusenvis av forskjellige smaker. Imponer venner og bekjente med en spesiallagd kopp kaffe, istedenfor den klassiske kaffetrakteren, eller enda verre, frysetørket. Det er hverken vanskelig eller særlig dyrt, og med en fleksibel kaffekvern som den fra Rodanny kan du lage kaffe hvor som helst.

Prisvennlig

Kaffekverner varierer stort i pris, og det er på ingen måte slik at den dyreste automatisk er den beste. Rodanny kaffekvern var ikke den billigste i testen, men langt fra den dyreste. Det som gjør den prisvennlig i våre øyne er at både kvalitet og nøyaktighet er på høyde med de dyreste i testen. Her snakker vi kaffekverner som koster både tre og fire ganger mer. Med andre ord får du rett og slett utrolig mye for pengene med denne kaffekvernen.

En favoritt hos kundene

Rodanny kaffekvern har blitt en slager hos kaffe-elskerne. Profesjonelle som amatører, og spesielt de som liker å lage god kaffe når de er på tur skryter den opp i skyene. Mange liker å ha denne med seg i sekken, kombinert med en liten aeropress eller V60 slik at de har tilgang på sitt favorittbrygg over alt, enten det er på kontoret, hotellet eller fjellet. Vi kan ikke gjøre annet enn å si oss enig. Denne kompakte kaffekvernen er helt genial

Tammy

5/5

Alek

5/5

Mario

5/5

Hvor kan jeg kjøpe Rodanny kaffekvern?

Rodanny kaffekvern kan enkelt bestilles på deres offisielle hjemmeside. Du trenger bare å følge disse stegene:

1) Besøk den offisielle hjemmesiden

2) Velg antall enheter du vil kjøpe

3) Skriv inn fraktinformasjon og betalingsmetode

4) Nyt en kopp skikkelig kaffe

VIKTIG INFORMASJON!

I dag September 30 du kan fortsatt kjøpe Rodanny kaffekvern med 50 % RABATT!

Møt eksperten vår

Daniel Larsen

Daniel is one of the testers who has been with us the longest and he has been involved in developing our test methods. With a background in quality control at one of the largest electronics manufacturers, as well as a bachelor's degree in economics, Daniel has a lot of knowledge about the market and what to look for when it comes to technology. When Daniel is not working with reviews and testing, or helping with research, he likes to go on a mountain hike with the dog Bamse.